Sărbătoarea Centenarului

Ziua României pe Broadway – a XIX-a Ediție

Festival

Aniversarea Centenarului României va fi sărbătorită la cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Zilei României de pe Broadway - duminică, 20 mai, 2018.

Această ediție specială va reuni peste 100 de celebrități, demnitari și antreprenori din România, care vor călători la New York special pentru această ocazie. Ne așteptăm la un număr record de români din cadrul diasporei în cadrul evenimentului din acest an, care va însuma peste 30.000 de participanți din întreaga lume. Cântăreți și dansatori celebrii din Statele Unite precum și din diferite părți ale României ni se vor alătura pe parcursul întregii zile.

Ceremonia de premiere din acest an va onora cel mai bun diplomat român din SUA, cel mai bun om de afaceri româno-american și cel mai valoros membru al Consiliului de Afaceri Româno-American.

Din cele 300 de standuri, 30 vor oferi mâncăruri tradiționale românești, cărți, opere de arta, întâlniri cu furnizori de servicii, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române și alte posibilități de a explora cultura și valorile românești.

Parteneri

Festival

RABCUS Fratii Minovici Foundation Christian Tour
MIC & Associates Romanian National Tourist Office Epure Lizac
Serviciul de Salvare Bucuresti Northwell Health MDRT
Fundatia Universitara Carol I Green Group CCIJ

Mesajul Producatorului

Festival

Stefan Minovici Am creat acest eveniment pentru oamenii și țara unde m-am născut și am crescut, pentru a onora memoria strămoșilor mei și îndrăgitei mele Românii. Festivalul Romania Broadway reprezintă nu doar un eveniment anual, dar mai ales trecutul și viitorul comunității noastre din America și al românilor de pretutindeni.

Dorința noastră este aceea de a întări și mai mult legătura dintre cele doua popoare, român și american, de a inspira și motiva generațiile de astăzi și cele viitoare sărbătorind valorile speciale și tradițiile unice pe care România le oferă.

Stefan Minovici – Creator si Producator

Invitati de onoare la editiile trecute

Festival
Daniel Lipinski Hon. Daniel Lipinski
Congressman (D-Ill),
Co-Presedinte al Caucus-ului românesc
în Congresul SUA


"Dragi prieteni,
Doresc sa va adresez un salut calduros cu ocazia celei de-a XVII-a editii a festivalului "Ziua Romaniei pe Broadway". Va doresc sa aveti o zi placuta in care sa sarbatoriti cultura si numeroasele realizari ale Romaniei. Sunt onorat sa ma alatur prietenului si colegului meu, congressman-ul Mike Turner, in calitate de co-presedinte al Caucus-ului pentru Romania din Congresul American. Imi exprim aprecierea si admiratia pentru Domnul Stefan Minovici, pentru Consiliul Romano-American si pentru Dumneavoastra, toti participantii la acest minunat eveniment."
Mai 2017
 
Kirsten-Gillibrand Hon. Kirsten Gillibrand
- Senatoare (D-NY)


"De la Rapsodiile lui George Enescu la lucrările impresionante ale laureatului Premiului Nobel, Eli Wiesel si pana la Festivalul Filmului Românesc, comunitatea românească continuă să contribuie în mod semnificativ la bunăstarea noastră. As dori să- i mulțumesc lui Stefan Minovici pentru viziunea si dedicația arătate comunități sale si audientei la acest eveniment, oferind posibilitatea de a aprecia si descoperi istoria, cultura si tradiția bogata a României."
Mai 2016
 
George Maior Excelenta Sa
Ambasadorul Romaniei George Maior


"Imi face o deosebita placere sa ma adresez dumneavoastra cu ocazia celei de-a XVII-a editii a festivalului "Ziua Romaniei pe Broadway". In contextul evenimentului organizat astazi la New York, afirm cu convingere ca legatura profunda pe care Romania a construit-o de-a lungul timpului cu SUA este bazata, pe langa demersurile diplomatice si politice, pe dimensiunea culturala si pe interactiunea umana care are in centrul ei activitatea si eforturile comunitatii romanesti din Statele Unite."
Mai 2016
Michael Turner Hon. Mike Turner
Congresman (R-OH),
Co-Presedinte al Caucus-ului românesc
în Congresul SUA


"Este o mare plăcere mă alătur astăzi la cea de a XVI a Festivalului Ziua României și să reiterez sprijinul nostru deplin pentru guvernul dumneavoastră și pentru oamenii din România în Congresul Statelor Unite . Sunt impresionat de dragostea si pasiunea lui Stefan pentru România și poporul său și il felicit pentru această realizare remarcabilă."
Mai 2015
 
Loretta Sanchez Hon. Lorreta Sanchez
Congresswoman (D-CA),
Co-Presedinta
Caucus-ului Romanesc


""Romania este cel mai important aliat al S.U.A. din regiunea Marii Negre, o tara demna care si-a aratat adevarul spirit si valorile ei de-a lungul secolulul in relatia cu prietenul si partenerul ei american. Mi-a facut mare placere sa particip la ce-a dea XV editie a festivalul Romania Broadway si as vrea sa le multumesc organizatorilor, in special lui Stefan Minovici pentru acest efort major si pentru reusita sa." Iunie 2014
 
Wesley Clark Gen. Wesley Clark - Comandantul Fortelor NATO in Europa
(1993 – 1997)


Sunteti o adevarata inspiratie pentru Romanii din intreaga lume, iar Festivalul Ziua Romaniei ajuta aducerea acestui prieten si aliat, NATO, mai aproape de inimile Americanilor.
Mai 2012
Paterson David Paterson
- Guvernatorul
Statului New York
(2008 – 2010)


Declar ziua de 1 Mai – Ziua Nationala a Romaniei, iar luna Mai, luna valorilor Romanesti in Statele Unite ale Americii.
Mai 2010
 
Bloomberg Michael R. Bloomberg -
Primarul Orasului
New York
(2002 – 2013)


Vreau sa multumesc MIC & Associates pentru initiativa, suportul si ajutorul de a creea evenimentul Ziua Romaniei pe Broadway, o celebrare unica a Romanilor de pretutindeni in capitala lumii, New York.
Mai 2009
 
Rudolph Giuliani Rudolf Giuliani
- Primarul Orasului
New York (1994 – 2001)


Acest eveniment unic e
ste o adevarata realizare pentru Romanii din America si o dovada de putere si implicare a natiunii voastre in relatia speciala dintre cele doua tari.
Mai 2006
Ion Iliescu Ion Iliescu
- Presedintele Romaniei
(1992 -1996) &
(2000 – 2004)


Este o adevarata onoare si placere sa particip la acest eveniment si sa fiu aici printre Romanii din America si nu numai. Va multumesc pentru frumoasa invitatie si pentru munca remarcabila Dle. Minovici.
Mai 2002
 
Constantinescu Emil Constantinescu -
Presedintele Romaniei (1996 – 2000)


O adevarata realizare si un mare eveniment pentru Romanii din Statele Unite. In numele guvernului pe care il reprezint, vreau sa multumesc tuturor organizatorilor acestui Festival, in special D-lui. Minovici.
Mai 2002
 
King Michael of Romania Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei

I want to thank Mr. Minovici for his support and dedication and especially for making this very special event happen. My family and I are deeply grateful for your initiative and accomplishments. Long live Romania Day Festival on Broadway!
May 2000

..............................................................................................................................................................................................................................................